DANNY VERA boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

De beste americana-zanger van Nederlandse bodem.

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Danny Vera (1977) is als artiest al sinds de jaren ’90 actief en kent het gevoel van op het podium staan dan ook als geen ander. In 2019 was zijn single Roller Coaster de hoogste binnenkomer in de Top2000 van NPO Radio 2 en in 2020 behaalde dit nummer zelfs de eerste plek in deze hitlijst. De muziek van Vera volgt de stijl van de grootste helden van de artiest zelf: Elvis Presly, Johnny Cash en Chris Isaak; americana-muziek. Vera is een hoogstaand entertainer, wiens muziek niet meer weg te denken is. Nu ook te boeken bij ArtiWorld.

Biografie

Danny Polfliet wordt in 1977 geboren in Middelburg; zijn artiestennaam is Danny Vera. In 1995 kocht hij zijn eerste gitaar in New Orleans. Zijn grote helden zijn Amerikaanse zangers en daarop kiest hij ook zijn gitaar uit. In de tijd die daarop volgt ontpopt Vera tot een ware americana-zanger en hij schrijft zijn eigen nummers naast het zingen van covers. In 1999 vormde hij zijn eerste band: Till Dawn. Met deze band wonnen ze in 2000 de Zeeuwse Belofte. Verschillende shows door Nederland volgden, totdat Vera in 2002 een solocontract aangeboden kreeg. Zijn succes kende vanaf dat moment ups en downs. In 2009 vertrekt Vera naar Amerika om daar zijn vierde album, Pink Flamingo, op te nemen. Van het opnameproces wordt een documentaire gemaakt, welke op een dvd werd bijgeleverd. In 2019 was het nummer Roller Coaster in de Top2000 van NPO Radio 2 de hoogste nieuwe binnenkomer ooit op plaats 4. In 2020 belandde het nummer zelfs op nummer één van deze lijst.

Discografie/Publicaties

For the light in your eyes (2003)
Hold on a while (2005)
Ordinary Man (2007)
Pink flamingo (2009)
The best of Danny Vera (2012)
Distant Rumble (2013)
The New Black & White (2014)
The New Black & White pt. II (2015)
The Outsider (2016)
The New Black & White pt. III (2017)
Pressure Makes Diamonds 1 & 2 (2019)
The New Now (2020)

Persbericht

‘Roller Coaster brengt Danny Vera tot grote hoogte’ – NPO Radio 2, 31 december 2020. Lees het volledige artikel hier.

Behaalde prijzen

2002: Zeeuwse Belofte
2014: best geklede man van Nederland – Esquire

Bezetting

Danny is solo en akoestisch te boeken (zang/gitaar), maar ook uit versterkt, met kleine of grotere bezetting. Informeer naar de mogelijkheden!
1999-2003, 2009-heden: Almer Kaasschieter – bas/bandleider
2009-heden: Eric Swinkels – toetsen
2011-heden: Gert-Jan Zegel – drums
2013-heden: Rob de Groot – gitaar