SARA KROOS boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Energieke, stoere en vrolijke cabaretière

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Ze is grof, ze is direct, ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje.”

Heel Nederland kent Sara Kroos van het BNN programma ‘De Lama’s’, waarmee zij in 2006 zeer verdiend de Televizierring won. Ze staat bijna continu met nieuwe voorstellingen in het theater.

Sara speelt in 2019/2020 de nieuwe theatershow ‘In de verte’, waarmee ze onder andere in Carré optreedt. “Humor is daarbij, zoals vaak, haar sterkste wapen: van knoestige knots tot fijn fileermes – Sara Kroos gebruikt de soms gitzwarte grap als bezweringsmiddel tegen het bestaan dat zo drastisch en dramatisch kan veranderen.” (AD, 2019)

Ook met haar eerdere shows kon ze rekenen op hele positieve recensies, zoals deze in Trouw (2015): “Ze vertelt met veel zelfspot, een fraai geconstrueerde voorstelling waarbij ze uiteindelijk bij de kern uitkomt. Wie de veerkracht van de mens zo mooi en grappig theatraal kan maken, is een hele grote.”

Schrijvend staat Sara Kroos ook haar mannetje. Sara Kroos is van vele markten thuis en in het land inzetbaar als dagvoorzitter die een luchtige wending kan geven aan een zware bijeenkomst. Ook staat Sara Kroos op het podium met voor u op maat gemaakte optredens. Tevens geeft Sara verschillende workshops (improvisatieles, feedback en presentatie-oefeningen) en geeft ze les aan aanstormende acteurs, theatermakers, cabaretiers en performers in Vooropleiding Theater Zone 1380.

Biografie

Sara Kroos (1981) is een Nederlandse cabaretière. Ze deed mee aan de selectie van het Leids Cabaret Festival 2000 en won uiteindelijk de publieksprijs en kreeg een plek bij het impresariaat van Harry Kies. Ze kreeg onder meer bekendheid door het improvisatieprogramma de Lama’s. Ze treedt op met haar eigen theatershows. Sara is enig kind, het eerste deel van haar jeugd bracht ze door op een boerderij in een polder. Rond haar vijfde verhuisde ze naar de bosrijke omgeving van Nijmegen.

Op haar achttiende deed ze mee aan het Leids Cabaret Festival en won de publieksprijs. Op de teksten en liedjes die ze gebruikte in het festival is haar eerste show, ‘Honger’, gebaseerd. In 2003, twee jaar na ‘Honger’, kwam haar tweede show, ‘Lam’, in de theaters. In 2004 begon Sara haar tv-carrière bij De Lama’s. Deze duurde tot en met 2006. In 2005 startte haar derde show, ‘Zoetgevooisd’. Voor het eerst stond ze niet meer alleen op het podium, maar werd ze vergezeld door twee muzikanten; Martijn Breebaart op piano en Bas Mulder op gitaar. Ook deze show – die tot april 2007 in reprise ging – verliep succesvol, en ze kreeg in 2006 de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop toegereikt. Sinds 2007 schrijft Kroos columns voor Viva. Van 2010 tot 2014 presenteerde ze ‘Sara op Zondag’ op Radio 2.

Overige informatie

Sara is te boeken voor de volgende onderdelen:

– Cabaret (15 tot 60 minuten):

Sara maakt cabaret op maat, met of zonder liedjes, voor uw evenement of bedrijf. Op basis van informatie over uw bedrijf of bijeenkomst maakt zij unieke teksten waarin zij op humoristische wijze uw kijk op zaken zal veranderen. Mocht u na afloop een leuk geschenk aan uw bezoekers mee willen geven denk dan eens aan een cd met daarop een speciaal voor uw bedrijf geschreven lied of tekst.

– Workshops:

Sara geeft samen met coach Bianca Bloemen workshops voor (bedrijfs)feesten en evenementen en andere bijeenkomsten. In de workshops geven Sara en Bianca improvisatieles, feedback en communicatie/presentatie-oefeningen aan de groep en motiveren ze de deelnemers tot korte humoristische presentaties. De workshops zijn op maat te maken voor uw bedrijf en hebben altijd de volgende basispunten:

* een luchtige, speelse manier van werken in een team en presentaties geven met een groep en solo

* improvisatie en cabaret

* feedback en zelfreflectie met een knipoog

* op maat gemaakte opdrachten voor het betreffende bedrijf en personeel

– Dagvoorzitterschap/presentatie:

Sara kan uw bijeenkomst, symposium of evenement op humoristische wijze presenteren. Hierbij schuwt zij improvisatie met de bezoekers niet. Op basis van voorgesprekken bepaalt zij met u de invalshoek van de presentatie.

Recensies

“Sara’s beste show ooit!

Zonder verdoving is een juweel van een voorstelling, die nergens therapeutisch of pathetisch wordt. De ontroering die Sara Kroos in haar liedjes oproept is een oprechte. Daartegenover zet ze haar harde zelfspot die goed is voor een even bulderende als bevrijdende lach. Al schrijnt en schuurt diezelfde lach lekker ongemakkelijk.”

Algemeen Dagblad *****

Discografie/Publicaties

Theatershows

2001-2003: Honger

2003-2005: Lam

2005-2007: Zoetgevooisd

2006: La Bloemen’s Kerstshow (met Karin Bloemen)

2007-2009: Bries

2009-2011: Boheems

2011-2013: Voor de leeuwen

2013-2015: Van Jewelste

2015-2017: Doorgefokt!

2017: Zonder verdoving

 

Televisie

2005-2006: De Lama’s, vaste gast

2009: QI, gast

2009: Sorry Minister, vrouw van de minister

2009: BNN Thema-avond zelfmoord

2011: Kinderen voor Kinderen, presentatie

2012: de jongens tegen de meisjes gast

2012: Ik hou van Holland gast

2012-2014: In Goed Gezelschap, vaste gast

Bijzondere optredens en/of gebeurtenissen

Sinds 2008 is Sara ambassadrice van de Jeugdzorg.

Behaalde prijzen

1995 Spijker Shakespeare op de Planken, eerste prijs herschrijven Hamlet

1999 Jury- en publieksprijs Utrechts Cabaretfestival Parnassos

2000 Publieksprijs Leids Cabaret Festival 2000 (voor Honger)

2002 Zonta Award beste nieuw vrouwelijk talent

2006 Cabaret-award beste vrouwelijke cabaretière, 2005

2006 Televizierring als lid van het televisieprogramma De Lama’s van BNN

2006 VCSD Neerlands Hoop (voor Zoetgevooisd)

2007 Cabaret-award beste vrouwelijke cabaretière, 2006

2009 Annie M.G. Schmidt-prijs

Referenties

Sara Kroos – Schoolplein

https://www.youtube.com/watch?v=laAEpBGJafA