MIKE BODDÉ boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Geef hem een melodica, een gitaar en een glas water...

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Mike Boddé maakte ooit deel uit van het duo Ajuinen & Look. Samen met Thomas van Luyn maakte hij één programma dat bestond uit een aaneenschakeling van absurde sketches en liedjes. Zijn stem is bekend van het cabaretpanel in Spijkers met Koppen op Radio 2. In 2003 maakt Boddé zijn eerste soloprogramma. Hij sloeg een andere weg in, met veel liedjes: over meisjes zonder make-up, over reclame, over Winston de grote versierder, over Jaap en natuurlijk over zijn grote liefde Jazz. Hij is het beste te omschrijven als een stand-up musician.

Biografie

Michael George Boddé geboren te Rotterdam op 14 januari 1968, is een Nederlands cabaretier, die samen met Thomas van Luyn het duo Ajuinen en Look vormt. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium en studeerde vervolgens Chinees. Na deze studie ging hij samen met studiegenoot Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hoewel ze zich eerst nog Cabaret Poep en Pies noemden, vonden ze Ajuinen en Look toch beter klinken.
Ajuinen en Look zou het volgens de kenners ver schoppen, maar Mike Boddé lijdde aan hevige depressies. Hij was daardoor enkele jaren niet in staat op te treden. Daarna keerde hij terug als soloartiest.
De bekendheid bij het grote publiek zal Boddé toch vooral hebben vanwege zijn optreden in het populaire Nederlandse televisieprogramma Kopspijkers. Naast de barman zonder naam met paardenstaart en Rotterdamse tongval kroop hij onder meer in de huid van Henk van Dorp, Billy Joel, René Froger, André Hazes, Saddam Hoessein, Ferry Hoogendijk, Hans Liberg, Hilbrand Nawijn, Harry Mens en Mohammed al Sahaf. Wat misschien minder van hem bekend is, is dat hij ook de deuntjes voor de CD BZN in Bagdad maakte.
Net als het uit elkaar gevallen duo Alex en Martine vonden ook Boddé en Van Luyn elkaar weer bij Kopspijkers. Ze maakten plannen voor een entertainment-quiz (De Mike & Thomas Show) en zelfs voor een Nieuw Programma. Van de Mike & Thomas show werd begin 2005 ’s avonds laat een negental afleveringen uitgezonden en in de zomer van 2005 werden ze prime-time herhaald. In 2007 is de derde reeks van de serie op televisie verschenen.
Nadat Jack Spijkerman in 2005 overstapte naar Talpa, is Kopspijkers stopgezet. Het vergelijkbare programma van Spijkerman bij Talpa, genaamd Koppensnellers, bevat ook veel cabaret. Boddé besloot hier aan mee te werken en was dus te zien als muzikaal begeleider bij vreemde instrumenten en als imitator van bijvoorbeeld Burgemeester Opstelten van Rotterdam. In januari 2007 bracht Boddé twee CD’s tegelijkertijd uit: Het Land (dezelfde titel als één van zijn cabaretprogramma’s) en Drift.

Overige informatie

Voor radio Rijnmond is hij op gezette tijden freelance columnist. Mike is componist voor onder andere reclame muziek en de laatste jaren componeert hij ook veel kinderliedjes. Verder spreekt hij stemmen in voor tekenfilms en reclames en verzorgt hij, op verzoek, geheel geïmproviseerde pianoconcerten.

Recensies

Andere activiteiten:
Vormde met Onno Innemee en Jochem Myjer / Klaas van der Eerden in het voorjaar van 2004 het gelegenheidstrio C3.
Componeerde zowel voor Onno Innemee als voor Kees Torn een enkel liedje.
Is componist voor onder andere reclamemuziek en componeert geregeld kinderliedjes.
Schrijft en componeert in het seizoen 2006/2007 tweewekelijks een liedje voor het radio-programma Andermans Veren overeenkomstig het thema van de uitzending – hij voert het ook uit; een enkele keer levert hij een absurdistische dialoog (met zichzelf) aan.
Spreekt stemmen in voor tekenfilms en reclames.

Discografie/Publicaties

Theaterprogramma’s:
1995: De fiets van Marleen (Ajuinen en Look)
2000: Hè ja, mmm fijn (solo)
2002: Alles is kampioen (solo)
2004: Het land (solo)
2004-2006: Ajuinen en Look (met Thomas van Luyn)

Discografie:
1998: Tinka’s Toverreis (kinderliedjes)
1999: Het Ultieme Terugblik (met Kees Torn en Frank van Pamelen)
2001: Nieuwe Waterweg (bijlage bij “Breng mij naar Rotterdam terug – deel 2”)
2001: Hè ja mmm fijn
2007: Drift
2007: Het Land

Bijzondere optredens en/of gebeurtenissen

Mike Boddé doet redactiewerk voor de tv-quizzen Denktank, Lucky Letters en Woordwinner. Hij presenteert een roddelrubriek op Radio Rijnmond en was de stem van Super de Boer.
Mike maakte deel uit van het cabaretpanel van VARA’s Kopspijkers. Hij zette imitaties neer van o.a.: André Hazes, Frans Bauer, Mohammed al Sahaf, Henk van Dorp, Hans Liberg, Ferry Hoogendijk en Billy Joel.
Heel erg knap van acteur Mike Bodde is een optreden als Drs. P. in het programma Kopspijkers.

Behaalde prijzen

1991: Groninger Studentencabaretfestival: jury- en publieksprijs (Ajuinen & Look).
1992: Amsterdams Kleinkunstfestival: jury- en publieksprijs (Ajuinen & Look).

Repertoire/Acts

Babette, Gezellige potpourri, Ik overleef, Je moet, Kijken naar het bouwen, Nieuwe Waterweg, Ondanks, Rotterdam (De stoker uit Rotterdam), Winston en de vrouwtjes.