HANS LIBERG boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Een knotsgekke hedendaagse 'samplecabaretier'.

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Liberg bedient als ras-entertainer zijn publiek, ogenschijnlijk zonder veel moeite. Hij is ad rem en zeer op de (muzikale) actualiteit gespitst. Een stand up musician, die snel en gemakkelijk reageert op de aanwijzingen die in groten getale vanuit de zaal worden geroepen. Hij brengt zijn programma alsof het publiek een enorme inspraak heeft. De inbreng van de zaal is vaak aanleiding tot de nodige hilariteit en bezorgt Liberg ter plekke interesssant materiaal. Na een voorstelling met Liberg geldt dan ook; iedereen gaat zeer tevreden naar huis!

Biografie

Hans Liberg wordt in 1954 geboren aan de Amsterdamse Elandsgracht, op de Linkeroever van de Jordaan. Zijn vroegste muzikale vorming dankt hij aan het pianospel van zijn grootmoeder en aan een mechanische Polyphon speeldoos met blikken platen, die hij nog altijd bezit. Hij krijgt pianolessen, besluit drummer te worden en leert vervolgens gitaarspelen met de Slikkerveerse Klavarscribomethode. Na een middelbare-schooltijd met veel Debussy en Rachmaninov en een eindexamenjaar in Breda – waar hij met zijn gitaar en passant de solistenprijs van het Jazzfestival in de wacht sleept – wordt hij student Muziekwetenschappen te Amsterdam, jaargang 1972. Daar specialiseert hij zich gaandeweg in de minder toegankelijke vormen van muziek, zoals die vooral in het niet-Westen worden voortgebracht. Uiteindelijk zal hij afstuderen op een scriptie over scat vocals…

Overige informatie

Terwijl intussen ‘de punk’ de oorlog verklaart aan iedere vorm van muzikale virtuositeit, verdiept Liberg zich onverstoorbaar in de geheimen van piano en gitaar, klarinet, banjo en trompet, en ontwikkelt vaardigheden die hem goed van pas komen in het modern jazz-circuit.

Recensies

In de ban van Libergs achtbaan. Liberg is weer ouderwets goed bezig, met zijn normen en waarden en zijn kolderieke Aïda-verhaal, ‘muziek van Elton John, concept van Verdi’. Hij weet dat de klassieke muziek de remedie is voor hooligans in stadions (zet Mozart op in een café en dan loopt iedereen weg) – maar als Liberg zelf klassiek speelt, dan blijf je op het puntje van je stoel zitten.

Discografie/Publicaties

Soloprogramma’s:
– Dada (1983 – 1985)
– Berg Berg (1985 – 1987)
– Wortel Bach Live (1987 – 1989)
– Chanel/4711 (1989 – 1991)
– Internationaal (1991 – 1992)
– Nu ook voor vrouwen (1993 – 1996)
– De vier J@@rgetijden (1996 – 1998)
– Nieuwe Show (1998 – 2002)
– Tatatata (2003 – 2005)
– De Negende (2005)

Bijzondere optredens en/of gebeurtenissen

In 1993 heeft hij een gastoptreden samen met de ‘Nordwest Deutsche Philharmoniker’, o.l.v. Andreas Delfs bij Alfred Biolek in het bekende Duitse televisieprogramma ‘Bio and Friends’ in de ‘Philharmonie’ in Keulen.
2003: Bij het afscheid van Dr. Wim Duisenberg, als President van de European Central Bank in Frankfurt.
2005: Voor koningin Beatrix, ter ere van haar verjaardag en haar 25 jarig regeringsjubileum.
2007: Optreden in de grote zaal van het prestigieuze Musikverein in Wenen, als eerste en enige cabaretier in hun klassieke programmering.

Behaalde prijzen

1983: Finale Camarettenfestival.
1984: Winnaar Pall Mall Export Prijs.
1991: Winnaar Duitse ‘Knorrhahn Preis’ in Wilhelmshaven en de ‘Schwerte Kabarettpreis’.
1996: Schotland: Edinburgh Festival. Het dagblad ‘The Scotsman’ geeft hem een 5***** kritiek, de hoogstmogelijke onderscheiding.
1997: Emmy Award in New York
2003: Bayerischen Kabarettpreis
2004: Uitgeroepen tot beste “Künstler” van het Arosa Humor Festival 2004 in Zwitserland, hij ontving de “Schneestern”.