DOLF JANSEN boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Improvisatie en snelheid zijn sleutelwoorden.

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Dolf Jansen studeerde na het Atheneum Nederlands Recht en Criminologie. Samen met Hans Sibbel (Lebbis) won hij, als duo Lebbis en Jansen, in 1989 het Leids Cabaret Festival. Later deed hij een aantal programmaÂ’s voor televisie (o.a ‘Loods 6’ en ‘Later wordt het leuk’) en radio (‘Spijkers met koppen’). Daarnaast heeft hij zijn eigen radioprogramma op 3FM, schrijft hij columns, is hij een fanatiek marathonloper (de snelste Amsterdammer!), en staat hij zowel solo als met Lebbis en Jansen in het theater.

Biografie

Dolf Jansen (Amsterdam, 25 juni 1963) is een Nederlandse cabaretier, presentator en marathonloper, die bekend staat om zijn snelle en scherpe grappen. Hij vormt met Hans Sibbel (Lebbis) het cabaretduo Lebbis en Jansen. Nadat ze het Leids cabaretfestival wonnen in 1989, hebben ze een hele serie succesvolle cabaretprogramma’s gemaakt, waaronder de laatste jaren ook een oudjaarsprogramma.

Inmiddels is Jansen ook bekend als presentator op radio en televisie. Hij heeft zijn eigen radioprogramma (Leuk is anders) en presenteerde samen met Jack Spijkerman het radioprogramma Spijkers met Koppen. Op televisie presenteerde hij onder andere Later wordt het leuk en – samen met Claudia de Breij – het programma Vara Laat (Later Vara Live).

Discografie/Publicaties

Soloprogramma’s:
– Dolf Solo (2002)
– Jansen Praat (2004)
– Dolfdurft (2005)

Lebbis & Jansen:
– Pas op de hond (1990)
– 2 keer rieleksen voor 1 geld (1991)
– Goedkope oplossingen (1994)
– Lange halen, gauw thuis (1996)
– Overdrijf (1997)
– Als Dit Rock’n Roll Is Zijn Wij Een Wielklem (1998)
– Lebbis of Jansen (1998)
– Einde-eeuws (1999)
– Hoogwoord (2001/2002)
– Beuken op de bühne (2002)
– Oudejaars (2003)
– Oudejaarsconference (2004)
– Oudejaarsconference (2006)