DJ MENTAL THEO boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

De brutaalste Dj en presentator van Nederland!

Tarief

€ 2.675 - € 3.750

Algemene informatie

We kennen Mental Theo natuurlijk van de vele (happy) hardcore-platen die hij medio jaren negentig met collega Charly Lownoise in elkaar draaide. Mental Theo draaide op 's werelds grootste raves met onder andere Carl Cox, Laurent Garnier, Lenny Dee, Tiesto, Steve Mason, Jeff Mills, Sven Vath, Marco V, Gigi d'Agostino, Johan Gielen, Westbam en Jean. Later bleek dat Theo geen muziek nodig heeft om mensen te entertainen. Op muziekzender Tmf ontpopte hij zich tot een succesvol presentator en creëerde hij als eerste het fenomeen 'hufter-televisie'.

Biografie

Mental Theo Nabuurs werd op 14 februari 1965 in 's-Hertogenbosch geboren en vond het als baby al geweldig om de boel te slopen en flink lawaai te maken. Als 15-jarig jochie draaide Theo op zijn eerste feestjes als Dj en daarnaast had Theo ook nog zijn eigen radioshow bij lokale en illelage radiostations. Theo wilde meer en begon zijn eigen platenfirma en zocht een partner die met hem samen wilde werken om zo 'hits' te gaan scoren. Artwork, videoclips, marketing en promotie deed Theo zelf, want hij is eigenwijs en nooit tevreden. Zo besloot hij met Ramon alias Charly Lownoise in zee te gaan. Zijn muzikale doorbraak kwam samen met Charly Lownoise in begin jaren '90 met eerst club en mellow house, later met gabber en happy hardcore. Mental Theo is bijvoorbeeld ook de bedenker van Thunderdome.
Wanneer Ruud de Wild vertrekt als Vj van de Nederlandse versie van Tmf in 1998, neemt Theo zijn programma's over. Na het studioprogramma 'The Basement' richt Nabuurs zich op discotocht-programma's als 'Mental Theo on the Road'. Hierin bezocht hij discotheken en grote (buiten)feesten in Nederland om feestgangers te interviewen en spelletjes met hen te spelen. Tevens presenteerde Mental Theo Tmf-specials zoals 'Spring Break special' waarin hij naar Florida ging om daar verslag te doen van de spring break in de Verenigde Staten.
Na een paar jaar alleen voor Tmf te hebben gewerkt verscheen Mental Theo ook in programma's van andere stations. Zo zat hij in de jury van 'Veronica's lekkerste' dat op jongerenzender Veronica werd uitgezonden. In 2004 maakte hij veel verontwaardiging los van zowel de dierenbescherming als Tv kijkers door in een aflevering van het programma Bobo's in the Bush een varkentje te doorspiezen.
In 2002 en 2003 stond hij op plaats 2 van de kieslijst van de Partij van de Toekomst. Deze politieke partij die naar 'Alle dagen feest, voor iedereen' haalde geen zetels. Nabuurs presenteerde ook het radioprogramma 'The Creep Show' op het Nederlandse dance-station Slam!Fm, dat in Amsterdam is gevestigd en het programma 'Slam FM on tour'. In februari 2006 was Theo Big Boss in het Hotel Big Brother. Tevens was hij medepresentator van het Rtl 7 programma MotorXperience.

Overige informatie

Het pseudoniem 'Mental Theo' zou een bijnaam zijn die hij had gekregen vanwege zijn aparte manier van dansen in discotheken.

Naast alle bezigheden is Theo ook nog mede eigenaar van een aantal horecazaken in Mallorca. Iedere zomer is hij daar en kun je hem zien en horen draaien.

Discografie/Publicaties

Singles:
A wet summernight (1994)
Live at London (1994)
Wonderful days (1995)
Together in Wonderland (1995)
The Bird (1995)
Stars (1995)
This Christmas (1995)
Your Smile (1996)
Fantasy World (1996)
Hardcore Feelings (1996)
Streetkids (1996)
Party (1997)
Just Can't Get Enough (1997)
Next 2 Me (1998)
Girls (2000)
Wonderfull Days (2001)
Stars (2002)
Revolution (2003)
Speedcity Megamix (2004)
Think of you (2004)
Revolution (2005)
Wonderful Days (2007)
Now you're gone (2008)
Say you'll stay (2008)

Albums:
Charlottenburg (1995)
Old School Hardcore (1996)
On Air (1996)
Kiss Your Sweet Ears Goodbye (1998)
Speedcity (2003)
Best Of - Thank You Ravers (2005)

Repertoire/Acts

Mental Theo is te boeken in de rol van Dj en presentator. In beide gevallen past hij zijn repertoire aan aan zijn publiek.