DIONNE STAX boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Het stralende gezicht van het NOS-journaal!

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Dionne Stax is vanaf 2007 actief in de journalistiek en sinds 2012 een bekend en geliefd gezicht van het NOS-journaal. Ze presenteerde zowel de ochtend-, dag- en avondbulletins als het achtuurjournaal. Ook achter de schermen vervult ze een journalistieke rol. Vanaf 2015 is ze ook de verkiezingsuitslagen gaan presenteren. Dionne was de eerste journalist die in 2016 op Koningsdag de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mocht interviewen. Waar ze ook te zien is, Dionne kan altijd rekenen op veel positieve aandacht van haar publiek en kijkers.

Biografie

Dionne (1985) studeerde communicatiewetenschappen. Ze behaalde haar bachelor aan de Universiteit van Tilburg en haar master aan de Universiteit van Amsterdam. Dionne begon haar journalistieke carrière als stagiaire in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3. Ze verzorgde weekoverzichten van NOS Headlines voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24. Ze liep een tweede stage op de binnenlandredactie en studeerde 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2013 maakt ze onderdeel uit van het team van presentatoren van het NOS-journaal. Eerst presenteerde ze de ochtend- en dagjournaals en inmiddels presenteert ze diverse NOS-journaals in de avond. Ook presenteert ze verschillende thema-uitzendingen voor de NOS, verzorgt ze politieke uitzendingen, is ze verslaggever op Koningsdag en maakt ze een programma rondom de Nijmeegse Vierdaagse. Daarnaast is ze bekend als presentatrice van diverse televisieprogramma’s zoals ‘Heel Nederland Slaapt’, ‘Eerste Hulp bij Ongevallen’, ‘Operatie Live’, ‘Van Onschatbare Waarde’ bij Omroep MAX. Ze maakte in 2017 de documentaire ‘Lady Di & Dionne’.

Overige informatie

Dionne Stax NOS Journaal 24 april

Discografie/Publicaties

2015 Sail 2015
2016 Villa Nostalgia
2016 Heel Nederland Slaapt
2016 Gouden Televizier-Ring Gala
2017 Nationaal Aftelmoment 2017
2017 Jaaroverzicht 2017
2017 Presentatie Kabinet 2017
2017 Operatie Live
2017 Eerste Hulp Bij Ongevallen
2017 Lady Di & Dionne
2018 Verkiezingen NPO
2018 5 jaar Koning Willem-Alexander
2018 Van onschatbare waarde
2018 Koningsdag verslaggeving

Repertoire/Acts

Dionne is te boeken als presentatrice en dagvoorzitter.