DéSSANE VAN BREDERODE boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Ze schrijft zeer brutaal en uitdagend.

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Désanne van Brederode studeerde filosofie en is een Nederlands schrijfster. In 1994 debuteerde zij met de roman ‘Ave verum corpus/gegroet waarlijk lichaam’. Met haar debuutalbum deed ze het niet rustig aan. Ze vormt haar toch al controversiële thema niet om in gemakzuchtig proza, maar schrijft zeer brutaal en uitdagend. En dat in de beste modernistische traditie. In haar romans komt haar katholieke en filosofische achtergrond naar voren. Moeilijke gedachtegangen en uitdieping van grote universele en levensbeschouwelijke thema’s als schuld en verlangen worden niet uit de weg gegaan.

Biografie

Désanne van Brederode is geboren op 2 november 1970 te Utrecht. Van Brederode studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en debuteerde in 1994 met haar roman “Ave verum corpus”, wat staat voor “Gegroet waarlijk lichaam”. Zij schrijft en houdt lezingen, vaak over levensbeschouwelijke thema’s. Van Brederode publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer. Ook werkte zij mee aan het radioprogramma Knetterende Letteren. Sinds 2006 verzorgt zij een column in het televisieprogramma Buitenhof. Van Brederode is gehuwd met Volkskrant-recensent Arjan Peters. Zij hebben een zoon.

Discografie/Publicaties

Boeken:
Ave verum corpus (1994)
Oerboek (1997)
Credo: bezielde verhalen uit de Nederlandse literatuur (1997)
Stiller leven (essays) (1998)
Mensen met een hobby (2001)
Het opstaan (2004)
Modern dédain (2006)
Hart in hart (2007)
Brief aan een gelukzoeker (2007)