BRECHT VAN HULTEN boeken bij Artiest.nu

Offerte aanvragen

Bekend van o.a. het NOS Journaal en 'Spoorloos'.

Tarief

Op aanvraag

Algemene informatie

Brecht van Hulten, afkomstig uit Hilversum, is presentatrice. Brecht heeft 1 jaar lang het programma ‘Goedemorgen Nederland’ gepresenteerd, maar is vooral bekend als presentatrice van het ‘NOS Jeugdjournaal’. Brecht is ook geen onbekende voor de KRO. Zo was ze bureauredacteur voor verschillende programma’s van deze omroep en werkte ze als freelance tolk en interviewer/journalist voor ‘Reporter’ en ‘Spoorloos’. Vanaf eind mei 2010 is Brecht de vervanger geweest van Magreet Beetsma voor een periode van drie maanden bij Editie NL op RTL 4.

Biografie

Brecht van Hulten (Hilversum, 4 juni 1970) is presentatrice. Ze presenteerde één jaar het programma Goedemorgen Nederland (seizoen 2005-2006) en was daarvoor presentatrice van het Jeugdjournaal. Ook werkte zij als bureauredacteur bij de KRO. Van Hulten kreeg daarna een vast contract bij de NOS: ze werd hoofdzakelijk invaller als presentatrice van het NOS Journaal en werd de opvolgster van Maartje van Weegen als de hoofdpresentatrice voor de programma’s van NOS Actueel. Dit houdt in dat ze de presentatie ging verzorgen tijdens speciale gelegenheden zoals Koninginnedag, verkiezingsuitslagen of rampen. Verder presenteerde ze Supersenioren voor Omroep MAX. Op 29 september 2009 was ze hoofdpresentatrice van RTL Boulevard op RTL4. Dit was haar eerste optreden bij een commerciële omroep. Op 1 januari 2010 viel ze wederom in voor Winston Gerschtanowitz.

Discografie/Publicaties

Programma’s:
NOS Jeugdjournaal, 2000-2005 (NOS)
Supersenioren, 2005 (MAX)
Goedemorgen Nederland, 2005-2006 (KRO/NCRV)
NOS Journaal, 2006-2009 (NOS)
NOS Actueel, 2007-2009 (NOS)
RTL Boulevard, 2009-2010 als invaller
Editie NL, 2010

Behaalde prijzen

In 2002 kreeg Van Hulten de Philip Bloemendal Prijs.